fbpx

Goffs: Tre skandinaviske følhandler på førstedagen

Det udsatte November Foal & Breeding Stock Sale på Goffs blev fredag skudt i gang med tre køb af skandinaviske pinhookere, hvoraf York Stutteri stod bag de to.


Hingstføl v. Kuroshio købt af York Stutteri og Grove Stud. Foto: Brendan Holland.

York Stutteris første handel skete i samarbejde med én af Europas førende, kommercielle forretninger – Grove Stud.

“Brendan Holland syntes rigtig godt om et mørkebrunt hingstføl efter australske Kuroshio, og da han samtidig viste stor interesse for at være med på et pinhook til næste års Scandinavian Open Yearling Sale her på York Stutteri, endte det med, at vi gik sammen om købet”, fortæller Alexander Elsass.

Hingsten, der havde lot 101, er ud af den ustartede Dark Angel-datter Gin And Slim, der er halvsøster til Listed-placerede Angel Gabriel og Imsexyandiknowit.

Kuroshio (Exceed And Excel) var Gruppe-2-vinder i Australien. Han er bl.a. far til Coral Charge (Gr.3)-vinderen Kurious, der den 1. december blev solgt for ikke mindre end 900.000 guineas på Tattersalls December Mare Sale i Newmarket.Hoppeføl v. Footstepsinthesand købt af York Stutteri. Foto: Filip Zwicky Agency.

Senere handlede York Stutteri igennem Filip Zwicky Agency også lot 189 – en hoppe efter Footstepsinthesand ud af en Danehill Dancer-halvsøster til den tidligere svenske Listed-vinder Demeanour (Giant’s Causeway).

Demeanour har også som avlsfigur gjort sig stærkt bemærket på de skandinaviske væddeløbsbaner gennem sønnen Swedish Dream (Helmet), der i fjor vandt Arnfinn Lunds Minneløp (L) og i år bl.a. har været anden bag Kick On i Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) på Øvrevoll.

Hoppeføllet er tredje afkom ud af Pavlopetri, hvis hidtil eneste startende afkom, 3-årige Pacsirta (Free Eagle) er vinder.

Se video af hoppeføllet herunder:


Hingstføl v. Dragon Pulse købt af Stefan Uppström. Foto: Filip Zwicky Agency.

Endelig stod den svenske agent Stefan Uppström for pinhooket af lot 148, en fuks hingst efter Dragon Pulse ud af den tredobbelte engelske vinder Loumarin (Bushranger).

Loumarin har endnu ikke haft startende afkom, idet hendes ældste er en hingståring efter Cotai Glory. Hun er selv halvsøster til Listed-placerede Smokey Lane (Zebedee) og to øvrige vindere.

Hingstføllets mormor, Aga Khan-opdrættede Masela (Medicean), er i øvrigt halvsøster til Fawzia Stakes-vinderen Mariyca (Daylami), som er mor til årets danske Oaks-vinder, St. Leger-2’er og Derby-3’er Malekha (Juniper Tree).Goffs November Sale fortsætter både lørdag og søndag med salg af føl, hvorefter der afsluttes med salg af avlshopper på mandag.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder