fbpx

Goffs: Avlshopper til Rävdansen, Sigfridsson og Joca Stable

Årets sidste salgsdag på Goffs i Irland resulterede i tre handler af henholdsvis Rävdansens Stuteri, Helena og Tor Harry Sigfridsson samt Joca Stable med base på York Stutteri.


Estidraaj (USA) v. Medaglia d’Oro – Bsharpsonata (Pulpit) blev solgt i fol ved Ribchester til Rävdansens Stuteri. Foto: Goffs.

Rävdansens Stuteri var først på færde med købet af lot 783, den 9-årige hoppe Estidraaj (Medaglia d’Oro – Bsharpsonata v. Pulpit), der blev handlet i ringen for 12,500 euro gennem Filip Zwicky Agency.

Estidraaj blev fremstillet af Derrinstown Stud på vegne af Sheikh Hamdans Shadwell Estate, og hun er i fol ved Darleys firedobbelte Gruppe-1-vinder Ribchester (Iffraaj), hvis første afkom er åringer i 2020.

Selv er Estidraaj ustartet og mor til fire afkom. Hun har bl.a. den 3-årige Dubawi-datter Makeen, 2-årige Mosabaqa (Muhaarar) samt et hoppeføl fra i tidligere i år efter Dubawi til at løbe for sig i fremtiden. Makeen var kort slået til tredjepladsen i sin debut på Wolverhampton den 19. december.

Estidraajs mor, Pulpit-datteren Bsharpsonata, vandt bl.a. Forward Gal Stakes (Gr.2) og Davona Dale Stakes (Gr.3) i USA og var desuden anden i Ashland Stakes (Gr.1).

Hun er mor til fire vindere ud af fem startende afkom, heriblandt Gruppe-2-placerede Vigilante (Tiznow) og Play It Loud (Unbridled’s Song).

Både andenmoderen Apasionata Sonata og tredjemoderen Express Star er tilmed Stakes-vindere i USA.

“Hoppen har en gennemført amerikansk afstamning og er datter af én af Nordamerikas bedste avlshingste i det nye millennium. Og så passer hun perfekt til vores egen avlshingst Swipe, som hun skal bedækkes ved i 2021 efter folingen ved Ribchester”, kommenterer Rävdansens Ivan Sjöberg.

Se video af Estidraaj herunder:Ikke så lang tid efter Rävdansens handel fik Filip Zwicky Agency endnu et hammerslag på vegne af en svensk kunde – denne gang opdrætterparret Helena og Tor Harry Sigfridsson, der for 4,500 euro sikrede sig lot 828, den 3-årige Godolphin-hoppe Mahina (New Approach – Moonlife v. Invincible Spirit).

Mahina (IRE) v. New Approach – Moonlife v. Invincible Spirit blev købt for 4,500 euro af Helena og Tor Harry Sigfridsson. Foto: Goffs.

Mahina er ligeledes ustartet og har endnu aldrig været bedækket.

Hendes mor, Moonlife (Invincible Spirit) er Listed-vinder og var bl.a. nummer to i Oh So Sharp Stakes (Gr.3). I avlen har hun produceret fire vindere ud af fem startende afkom.

Tredjemoderen, Lady Bentley (Bellypha) vandt bl.a. Oaks d’Italia (Gr.1) og er halvsøster til National Stakes-vinderen Tapas Emperor og til den vindende hoppe Play With Me, der er mor til den tidligere skandinaviske championsprinter Shawdon.

“Efter at have købt to ifolede hopper tidligere på året, gik vi denne gang direkte efter en veltrukket hoppe som ikke var i fol. Mahina skal nemlig blive i Irland og opstaldes på Coolagown Stud i Cork, og så skal hun bedækkes ved en fin irsk hingst i begyndelsen af det nye år. Derefter skal hun så hjem til stutteriet i Sverige”, beretter Helena Sigfridsson om købet.

Se video af Mahina herunder:Mandagens største skandinaviske handel blev en realitet da lot 950, den 4-årige Mastercraftsman-datter Categories, blev købt til danske Jonna Andersen og Carsten Nørgaards Joca Stable.

Categories (IRE) v. Mastercraftsman – Front House v. Sadler’s Wells blev købt for 50,000 euro af Joca Stable. Foto: Goffs.

Hammerslaget på ustartede Categories faldt på 50,000 euro til Filip Zwicky Agency i samarbejde med York Stutteri, og det er netop også York Stutteri den nyerhvervede avlshoppe har som næste destination.

Categories er i fol ved Coolmores dobbelte 2000 Guineas (Gr.1)-vinder Churchill (Galileo), der også var 2-årschampion med sine sejre i National Stakes (Gr.1) og Dewhurst Stakes (Gr.1).

Churchills første årgang rammer banerne i 2021, og han står opstaldet til en bedækningstakst på 30,000 euro på Coolmore.

Categories er i fol ved Coolmores firedobbelte Gruppe-1-vinder Churchil (Galileo). Foto: Coolmore.

Categories fik tidligere i 2020 sit første føl, en hoppe efter netop Churchill, og hun har således indledt sin avlskarriere ganske tidligt.

Hun er ud af den dobbelte Gruppe-2-vinder Front House (Sadler’s Wells) og halvsøster til Listed-placerede Square Dance (Oasis Dream) og Concessions (Muhaarar).

Front House er selv halvsøster til Marble Hill Stakes (L)-vinderen Access All Areas (Approach The Bench), der ligeledes var anden i Phoenix Stakes (Gr.1).

Joca Stables’ nye avlshoppe skal nedkomme i midten af april, og derefter er det planen, at hun skal bedækkes ved en anden Galileo-søn i form af den danske championavlshingst Juniper Tree.

Joca Stable ejer i forvejen en anden Mastercraftsman-datter, den skandinaviske championhoppe Icecapada, og derudover står Jonna Andersen og Carsten Nørgaard også bag den dobbelte klassiske triumfator Annaboda (Duke Of Marmalade).

Se video af Categories herunder:Dermed afsluttedes årets internationale salgssæson med i alt 10 skandinaviske handler fordelt på de fire handelsdage på Goffs. Den samlede skandinaviske omsætning rundede 425,000 euro.

Handlerne fordelte sig således:

Lot 38
Brun hingst 2020 v. Vadamos – Brave Madam (Invincible Spirit)
Købt for €8,000 af Fellowship Racing / BBA Ireland

Lot 101
Mørkebrun hingst 2020 v. Kuroshio – Gin And Slim (Dark Angel)
Købt for €5,000 af York Stutteri / Grove Stud

Lot 148
Fuks hingst 2020 v. Dragon Pulse – Loumarin (Bushranger)
Købt i privat handel af agent Stefan Uppström

Lot 189
Brun hoppe 2020 v. Footstepsinthesand – Pavlopetri (Danehill Dancer)
Købt for €7,000 af York Stuteri / Filip Zwicky Agency

Lot 295
Brun hingst 2020 v. Sioux Nation – Albaraaha (Iffraaj)
Købt for €14,000 af Fellowship Racing / BBA Ireland

Lot 431
Brun hoppe 2020 v. Holy Roman Emperor – Laureldean Lady (Statue Of Liberty)
Købt for €22,000 af York Stutteri / Filip Zwicky Agency

Lot 707
Brun hingst 2020 v. Footstepsinthesand – Queen Of Carthage (Cape Cross)
Købt for €300,000 af The JC Organization ApS / Filip Zwicky Agency

Lot 783
Estidraaj (USA), brun hoppe 2011 v. Medaglia d’Oro – Bsharpsonata (Pulpit)
Købt for €12,500 af Rävdansens Stuteri / Filip Zwicky Agency

Lot 828
Mahina (IRE), brun hoppe 2017 v. New Approach – Moonlife (Invincible Spirit)
Købt for €4,500 af Helena & Tor Harry Sigfridsson / Filip Zwicky Agency

Lot 950
Categories (IRE), skimmel hoppe 2016 v. Mastercraftsman – Front House (Sadler’s Wells)
Købt for €50,000 af Joca Stable / Filip Zwicky Agency

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder