fbpx

Goffs Autumn Yearling Sale: Olsen køber Brownies “niece”

Bent Olsen var i markedet under sidstedagen af Goffs Autumn Yearling Sale med hammerslaget på lot 529, en fuks hoppe efter den tredobbelte Gruppe-1-vinder Decorated Knight ud af en vindende halvsøster til trænerens tidligere champion Brownie.


Lot 529 på Goffs Autumn Yearling Sale. Foto: FZA.

Olsen gav 7,500 euro for hoppeåringen, som er første afkom ud af Alboraya (Style Vendome). Alboraya var vinder over 1800 meter i Frankrig som 2-årig og fik et omregnet skandinavisk handicap på 83, før hun gik i avlen på Ringfort Stud i Irland.

Alboraya er selv ud af den Listed-placerede Mark Of Esteem-datter Tropical Mark, der i stutteriet har produceret 10 vindere ud af lige så mange startende afkom – heriblandt den italienske St. Leger-vinder Trip To Rhodos (Rail Link), som også var tredje i Prix du Cadran (Gr.1), Prix Kergorlay (Gr.2) og Prix Gladiateur (Gr.3).

Mere kendt på de skandinaviske baner er selvfølgelig Sunday Break-sønnen Brownie, der i Bent Olsens varetægt og Lone Kaj-Nielsens farver bl.a. sejrede i Marit Sveaas Minneløp (Gr.3), Polar Cup (L), Pramms Memorial (L), Nickes Minneslöpning (L), Polar Mile Cup (L) og Norsk 2000 Guineas.

Bent Olsen trænede ligeledes Brownies helbror Talisman.


Brownie og Oliver Wilson. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Brownie og Oliver Wilson. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

En helsøster til Brownie og Talisman, Danza Cavallo, vandt bl.a. Prix Madame Jean Couturié (L) og var anden i Flower Bowl Stakes (G1), og i avlen er hun siden blevet mor til Prix Noailles (Gr.3)-vinderen Cheshire Academy.

Om købet af den nye hoppeåring siger Bent Olsen:

”Hun fangede selvfølgelig i første omgang min opmærksomhed fordi hun er så nært relateret til Brownie, men desuden er hun en fin og tidligt født åring, som jeg i modsætning til både Brownie og Talisman forventer bliver klar til store ting allerede som 2-årig. Hun er til salg indenfor stalden og kan besigtiges så snart hun er hjemme”.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top