fbpx

Formstærke deltagere mødes i Stutteri Thorskovgaard Valpreløb

Fredagens hovedbegivenhed på Jydsk Væddeløbsbane, det Stutteri Thorskovgaard sponsorerede Valpreløb over 2000 meter, byder på et jævnbyrdigt felt med syv deltagere i god form.


North Bay Sunrise/Annie Nilsson-Lindahl. Foto: Ole Hindby.
North Bay Sunrise. Foto: Ole Hindby.

Der er gensyn med den forsvarende vinder fra i fjor, Lea Olsen-trænede North Bay Sunrise (Kodiac), der får Rafael de Oliveira på ryggen i titelforsvaret og jagten på årets tredje sejr.

Oliver Wilson sidder op på staldkammeraten Ventuari (Hat Trick), som allerede har vundet fire gange i år og sammen med Bolette Rosenlund-trænede Aristoteles (Juniper Tree) fik mulighed for deltagelse i løbet i 11. time.

Valpreløb har normalt været forbeholdt de 3-årige og ældre hopper, men grundet for lille tilslutning til årets udgave, blev opgøret ved starterklæringen åbnet for hingste og vallakker.

Det øvrige felt består af Keld Chr. Karlsens Alli Cat (Kahyl), Tina Mortensens Flambeau Rouge (Dutch Art), Torben Christensens Snatty Dancer (Nathaniel) og Flemming Poulsens Nature Lover (Raven’s Pass).

Der kæmpes om en samlet præmiesum på 50.000 kroner med halvdelen til vinderen.


Løbsdagen i Aarhus indledes med et maidenopgør for den yngste årgang, hvor to af de seks deltagere har løbsrutine i forvejen.

Det er Lea Olsens Total Fun (Giant Sandman) og Birgitte Nielsens Appelgreen (Appel Au Maitre), som allerede har mødt hinanden to gange tidligere.

Begge gange har Total Fun været klart foran sin konkurrent, og med præstationen senest i Stutteri Hjortebo Produce Stakes, hvor førstnævnte var slået med mindre end syv længder i mål af Orkanen Torkdahl (Appel Au Maitre), ligner hoppen et godt sejrsbud.


Gense Total Fun og Appelgreen i Stutteri Hjortebo Produce Stakes herunder:


Lea Olsen sadler halvdelen af feltet – i tillæg til Total Fun starter debutanterne Connecter (Al Shemali) og Eyvind (Kahyl).

Tina Mortensen sender to debutanter fra Aalborg til Aarhus i form af The Patriot (Primatico) og Cliffhanger (Royal Experiment). Sidstnævnte er helbror til Scandinavian Open Championship (Gr.3)-vinderen Efesos.


Se programmet til Aarhus hér. Første start kl. 18:20.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen