fbpx

For andet år i træk: Kirsten Rausing hædres som Racing Posts “Breeder of the Year”

Efter et 2021, som på papiret ville være meget svært at overgå, formåede Kirsten Rausing alligevel som den første nogensinde at blive hyldet som “Breeder of the Year” to år på stribe i Racing Post.


Alpinista (til højre) har afsluttet løbskarrieren og nyder nu livet på Lanwades – herover ses hun sammen med 5-årige Albaflora (Muhaarar), der i fjor var anden i både Yorkshire Oaks (Gr.1) og British Champions Fillies and Mares Stakes (Gr.1). Foto: Privat.

“Jeg kan i hvert fald ikke komme i tanke om andre det er sket for – hverken for Coolmore, Darley, HH the Aga Khan, Shadwell eller Her Majesty the Queen. Til trods for, at disse stutterier er mange gange større end Lanwades”, fortæller Kirsten Rausing.

Naturligvis har det helt store Lanwades-navn i 2022 været hoppen Alpinista (Frankel), der afsluttede sin eminente løbskarriere med at vinde løbet over dem alle, Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) på Longchamp i Paris.

Alpinista er nu pensioneret og nyder tilværelsen på Lanwades. Om få måneder indledes hoppens avlskarriere, men Kirsten Rausing har endnu ikke offentliggjort planerne for sin verdensstjerne, som nu også skal føre AL-linjen videre.

Alpinista vinder Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) foran Vadeni og Torquator Tasso. Foto: France Galop.

Og så er det ikke kun i England og det øvrige Europa, at Kirsten Rausings opdræt har gjort sig skarpt bemærket.

“Jeg sluttede rent faktisk på andenpladsen på listen over opdrættere af Gruppe-1-vindere i Australien i år, på trods af, at jeg aldrig har opdrættet en hest der”.

“Til gengæld har samtlige Lanwades-opdrættede startheste i Australien vundet i år, først og fremmest Gruppe-1-vinderne Zaaki (Leroidesanimaux, red.) og Durston (Sea The Moon, red.), men også Archipenkos Stakes-vindende sønner Aleas og Wyclif, samt Gruppe-1-placerede Le Don De Vie (Leroidesanimaux, red.)”.

“Lanwades’ resultater i Australien overgås kun af Sheikh Mohammeds Darley Australia, som råder over godt og vel 500 avlshopper”, afslutter Kirsten Rausing, der i 2023 fortsætter med samme stærke hold af avlshingste i Newmarket: Bobby’s Kitten, Sea The Moon, Sir Percy og Study Of Man.

Kirsten Rausing. Foto: Tattersalls.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top