fbpx

Første hingstechampionat til Juniper Tree

York Stutteris 9-årige Galileo-søn, Juniper Tree, kommer ud af 2020 som Champion på de danske baner – også selv om hans mest vindende afkom har tjent sine penge i Sverige og Norge.


Alexander Elsass med Juniper Tree. Foto: The Paddock Scandinavian Racemedia.
Alexander Elsass med Juniper Tree. Foto: The Paddock Scandinavian Racemedia.

I Danmark har Juniper Trees 22 startende afkom fordelt på tre årgange indløbet 1.730.810 kroner, mens titelforsvareren Appel Au Maitre indtager andenpladsen med 1.592.330 kroner baseret på 44 startende.

Juniper Tree og Appel Au Maitre er de to eneste danske avlshingste med præmier for over en million, og de følges af Al Shemali, Maxios, Center Divider og Go Go Gadget.

“Vi er meget stolte af, at Juniper Tree har vundet det danske hingstechampionat, på trods af, at han i forhold til flere af listens øvrige hingste har relativt få afkom”, siger York Stutteris manager Alexander Elsass, som desuden kan glæde sig over at se sin avlshingsts navn placeret højt på internationale lister.


Juniper Tree (Galileo - Alexander Goldrun v. Gold Away).
Juniper Tree (Galileo – Alexander Goldrun v. Gold Away) da han startede for Coolmore-teamet og Aidan O’Brien i Irland.

Juniper Tree ligger nemlig på 12. pladsen over Stallion Guides Leading 3rd Crop Stallions baseret på præmiesum, og det er endda med listens højeste procent af “winners to runners”. 58% af hans startende afkom har vundet i 2020.

“Det er en højere procentsats end prominente navne som Kingman, Australia, No Nay Never og Sea The Moon“, tilføjer Elsass.


Ascot Brass og Martin Rodriguez på vej mod en overlegen triumf i Breeders’ Trophy Classic. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Juniper Trees mest vindende afkom – både i 2020 og til dato – har ikke været med til at hjælpe hingsten til det danske championat.

3-årige Ascot Brass, der er opdrættet i Sverige af Helena og Tor Harry Sigfridsson og trænes på Øvrevoll af Niels Petersen, har nemlig tjent over to millioner svenske kroner (inklusiv bonus) på henholdsvis Meydan, Øvrevoll og Bro Park.

Ascot Brass vandt Breeders’ Trophy Classic og var anden i både Breeders’ Prize Classic, Norsk 1000 Guineas, Svenskt 1000 Guineas og Skandinavisk Mesterskap for 3-årige, samt fjerde i UAE Oaks (Gr.3) og Lanwades Stud Stakes (L).

Hoppen slutter året som den næstmest vindende hest på de svenske baner – kun overgået af Voter- og Derbyvinderen Bullof Wall Street – og foran Pramms-vinderen Duca Di Como.


Malekha vinder Juniper Tree Dansk Oaks foran den senere norske Oaks-vinder Havana Red, My Little Sister og den svenske Oaks-vinder Alwaysonmymind. Foto: Burt Seeger.

Afkommene der til gengæld har været med til at bringe Juniper Tree til tops i Danmark inkluderer Brian Wilson-trænede Malekha, der vandt Dansk Oaks og var anden i Dansk St. Leger samt tredje i Dansk Derby, Søren Jensen-trænede Margrethe der vandt Fabellaløb og var anden i både Sceptre Stakes, Dansk Breeders’ Cup og Fawzia Stakes, og Nina Lensviks 2-årige Palm Springs der vandt Produce Stakes og var anden i Dansk Kriterium.


Margrethe og Oliver Wilson modtages af træner Søren Jensen, assistent Dorte Müllertz og ejer Jakob Dalhoff efter triumfen i Sceptre Stakes. Foto: Burt Seeger.

Udenfor Danmarks grænser var Margrethe tilmed anden i Erik O Steens Memorial mens Palm Springs vandt Svenskt Kriterium.


Palm Springs/Per-Anders Gråberg slår Noelle/Elione Chaves i Stutteri Hjortebo Produce Stakes. Foto: Burt Seeger.

Juniper Tree kostede 950,000 guineas som åring på Tattersalls October Yearling Sale Book 1 og er ud af den femdobbelte Gruppe-1-vinder Alexander Goldrun (Gold Away).

Han startede blot tre gange for Coolmore-teamet og Aidan O’Brien med to tredjepladser og en fjerdeplads som resultat – i debuten som 2-årig var han tredje bag den senere dobbelte Derbyvinder og nu succesrige avlshingst Australia (Galileo).

Den nykårede danske championhingst bedækker i 2021 til en uændret pris på 16.000 kroner eksklusiv moms – 2.000 kroner ved spring plus 14.000 kroner ved konstateret drægtighed 1. oktober.


Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder