fbpx

Første gang siden 1954

Mette og Dean P. Olsens Transsylvania blev som den første avlshoppe siden 1954 mor til to vindere af Mowerinaløb, da datteren Titannia i lørdags fulgte op på sin storesøster Tassmanias triumf i 2020. “Og historien har endnu mere på sig”, fortæller fuldblodshistoriker Dorte Sørensen til GalopSport.


Titannia og Andreas Tapia Dalbark modtages efter triumfen i Dansk Hesteforsikring Mowerinaløb af ejer/opdrætterparret Mette og Dean Olsen samt trænerparret Susanne Nystrup og Lars Kelp. Foto: Burt Seeger.

“Den eneste avlshoppe der tidligere har bragt to Mowerina-vindere er Old Radnor-datteren Tempest, der bragte de to vindere Minerva i 1953 og Madelon i 1954. Minerva var efter Diplomat og Madelon var efter Lightship”.

“For at det ikke skal være løgn, vandt Minerva også det daværende Forårsløb, som nu hedder Dansk 2000 Guineas – akkurat som Tassmania gjorde det for to år siden”, fortsætter Dorte.


Herover ses Tassmania og Malin Holmberg krydse målstregen som vinder af Mowerinaløb 2020 foran den senere Listed-vinder Victoria Placa. Foto: Burt Seeger.

Den store avlsmæssige sammenligning kan man til gengæld ikke påstå der findes mellem danskopdrættede Transsylvania, der selv var anden i Mowerinaløb, og Tempest, der blev født i 1940 i England.

“Man skal helt tilbage til Crofts Spinster i 1735 for at finde deres sidste fælles formoder. Crofts Spinster er 17. mor til Tempest og 23. mor til Transsylvania, så her kan man tale om lang historie. Tempest havde i øvrigt papirerne i orden, idet hendes tredjemor Volcanic også var fjerdemoder til den store champion Ribot“.

Mette og Dean P. Olsen er både opdrættere af Tassmania, Titannia og deres mor, Transsylvania, så ægteparret har i den grad også sat deres præg på dansk væddeløbshistorie i det nye millennium.

RaceTime besøgte tidligere på året familien Olsen og lavede i den forbindelse et portræt, der med forårets facit i hånden sagtens kan genlæses. Historien finder du hér.


Transsylvania/Manuel Santos. Foto: Burt Seeger, arkiv.
Transsylvania, der er mor til de to klassiske vindere Tassmania og Titannia, ses herover vinde på Klampenborg under Manuel Santos. Foto: Burt Seeger, arkiv.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen