fbpx

Føltid: Nouvelle Lune har folet i Frankrig – hoppe efter Study Of Man

Den 8. februar nedkom Stall Perlens Oaks-vinder Nouvelle Lune med sit første afkom. En hoppe efter Lanwades Studs franske Derbyvinder Study Of Man (Deep Impact. “Hun kom til verden på Haras de Bourgeauville, hvor to af vores Derbyvindere – Valley Chapel og Val De Mar – også blev opdrættet”, fortæller Magne Jordanger torsdag formiddag.


Nouvelle Lune med sit hoppeføl efter Study Of Man. Foto: Haras de Bourgeauville.

Nouvelle Lune var trænet af Wido Neuroth og var blandt Skandinaviens bedste hopper som både 2-årig, 3-årig og ældre hest.

Hun debuterede med en overlegen otte længders sejr som 2-årig, og fulgte derefter op med en andenplads i Norsk Kriterium bag den senere Triple Crown- og Oslo Cup (Gr.3)-vinder Privilegiado, der akkurat som Nouvelle Lune er efter Kirsten Rausings tyske Derbyvinder Sea The Moon (Sea The Stars).

Som 3-årig vandt Nouvelle Lune også Svenskt Oaks og Jockeyklubbens Avelslöpning og var tredje i Norsk Derby, mens hun som 4-årig var først over stregen i Margareta Wettermarks Minneslöpning på Jägersro, for siden at blive deklasseret til andenpladsen bag Queen Rouge (Lord Of England).

Nouvelle Lune vinder Margareta Wettermarks Minneslöpning i 2021. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

I 5-årssæsonen fik Nouvelle Lune dog revanche i netop dette opgør, som hun vandt foran Marta (Appel Au Maitre), og dertil blev det også en sejr i Familien Nagell-Erichsens Hoppeløp hjemme på Øvrevoll.

Som bedst var Nouvelle Lune oppe i et handicap på 91, og hun nåede at indløbe næsten 1,8 millioner norske kroner i sin karrieres 18 starter.

Stall Perlens hoppeføl efter Study Of Man ud af Nouvelle Lune. Foto: Haras de Bourgeauville.

Bente og Magne Jordanger besluttede sig for at beholde hende selv, og i første omgang udnytte hoppens Lanwades Stud-bonus til en bedækning ved Gruppe-1-vinderen Study Of Man.

Nouvelle Lune skal blive på Haras de Bourgeauville og det er også allerede på plads, at hun i år besøger Victor Ludorum“, afslører Magne Jordanger.

Darleys Shamardal-søn Victor Ludorum vandt Prix Jean-Luc Lagardere (Gr.1) som 2-årig og det franske 2000 Guineas (Gr.1) som 3-årig, og han gik i stutteriet på Haras du Logis i fjor til en bedækningstakst på 15,000 euro.


Herunder kan Nouvelle Lunes opvisning i Margareta Wettermarks Minneslöpning 2021 genopleves:

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top