fbpx

Føltid: Halvsøster til den ubesejrede 2-årsstjerne Zunzina

Den 8. maj folede Montjeu-datteren Sun City en brun hoppe efter Juniper Tree hos Karen Grethe og Poul Erik Jensen i Nordjylland. Føllet er halvsøster til sidste sæsons ubesejrede Auktionsløbsvinder Zunzina, der forulykkede kort inde i foråret.


Sun City (Montjeu) med sit hoppeføl efter Juniper Tree (Galileo). Foto: Karen Grethe Jensen.

Karen Grethe og Poul Erik Jensen importerede Sun City fra Irland året før Zunzina debuterede med en overlegen 13 længders maidensejr på Jägersro, og opdrætterparret kunne siden glæde sig over at se Zoffany-datteren vinde både Stig Holms Pokal og Klampenborgs Auktionsløb i sine følgende starter.

I Auktionsløbet besejrede Zunzina den senere Vinterfavorit Charming Knight (Decorated Knight), og hun er til dato den eneste der har formået at besejre øjeblikkets hjemmefavorit til The Macallan Dansk Derby.


Zunzina ved sejren i Auktionsløbet foran Charming Knight og Chianti. Foto: Burt Seeger.

Tidligere på foråret pådrog Zunzina sig så alvorlig en skade under den rutinemæssige træning, at hendes liv ikke stod til at redde. Et enormt tab for Stall Tandem og Lennart J:r Reuterskiöld, men også noget der ramte Karen Grethe og Poul Erik Jensen hårdt.

I fjor blev en 1-årig hoppe ud af Sun City – med Mastercraftsman som far – solgt for 240.000 kroner på Scandinavian Open Yearling Sale til Stall Trick Or Treat, og hun er nu i træning hos Niels Petersen på Øvrevoll.

I år fremstiller Karen Grethe og Poul Erik Jensen en Free Eagle-halvsøster til Zunzina og ovennævnte Mastercraftsman-hoppe på Scandinavian Open Yearling Sale.

Sun City går tilbage til York Stutteri til bedækning ved Juniper Tree“, beretter Karen Grethe Jensen.


Sun Citys nu 2-årige hoppe efter Mastercraftsman kostede 240.000 kroner på Scandinavian Open Yearling Sale i fjor. Foto: Burt Seeger.

Sun City er søster til Oaks d’Italia (Gr.2)-2’eren Scighera (New Approach) og ud af Listed-placerede Zina La Belle (Mark Of Esteem).

Mormoderen, den franske Listed-vinder Gold Script (Script Ohio) har desuden bragt Railway Stakes (Gr.3)-vinderen Honours List, der også var anden i Prix de la Salamandre (Gr.1) og tredje i Grand Criterium (Gr.1).

Gold Script er også tredjemor til Shadwell Turf Mile Stakes (Gr.1)-vinderen og July Cup (Gr.1)-2’eren Suedois.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top