fbpx

Føltid: Guineas Trial-vinderen Zoffy er blevet mor

Hos familien Olsson i Skåne har 8-årige Zoffy folet for første gang. “Hun nedkom den 14. marts med et smukt hingstføl efter Juniper Tree. Det var tre uger over tiden, men alt gik perfekt”, fortæller Maria Olsson til GalopSport.


Zoffy med sin hingst efter Juniper Tree. Foto: Maria Olsson.

Zoffy – opdrættet i Danmark af Cat Racing på York Stutteri – indledte sin løbskarriere på en imponerende måde, da hun i sin eneste start som 2-årig aflagde maidentitlen med fem lette længder på Klampenborg.

Zoffany-datteren var på dette tidspunkt ejet af Breeding & Racing I/S og i træning hos Søren Jensen på Enghavelyst. Som 3-årig sæsondebuterede hun direkte i Mowerinaløb, men sluttede uplaceret bag vindende Queen Estoril (Camacho), inden hun i sin næste start vandt Guineas Trial på Bro Park.

Zoffy og Nicolaj Stott besejrer Steps' Divine i Guineas Trial over 1400 meter. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Zoffy besejrer Steps’ Divine i Guineas Trial over 1400 meter på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Dette blev hoppens sidste sejr i regi Søren Jensen og Breeding & Racing I/S, og hun slog først til igen som 4-årig, hvor det til gengæld gav genlyd med en næsten 17 længders opvisning over 1800 meter på Klampenborg.

Nu i træning hos Maria Olsson.

Sidst på sæsonen vandt Zoffy endnu engang på Klampenborg, og derefter blev det til flere placeringer som både 5- og 6-årig, inden hun i fjor blev sendt til bedækning for første gang.

Zoffy og Martin Rodriguez på vej mod en overlegen Klampenborg-sejr i familien Olssons farver. Foto: Burt Seeger.

Zoffy er ud af den vindende Pulpit-datter Pull The Plug, der i avlen blev mor til fem vindere ud af lige så mange afkom.

Udover Zoffy var det Plug And Play (Archipenko), Pull In Carlras (Academy Award), Juana (Academy Award) og Wonder Why (Juniper Tree).

Pull In Carlras sluttede anden i både Dansk Kriterium, Vinterfavoritterne og Larch Ærespræmie, og mormoderen Margay (Marju) var anden i det tyske 1000 Guineas (Gr.2) og  tredje i det irske Killavullan Stakes (Gr.3).


Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top