fbpx

Føltid: Gleneagles-hoppe ud af Oaks-vinderen Mai Pen Rai

Den overlegne danske Oaks-vinder fra 2015, Nils Petter Gills Mai Pen Rai, nedkom i morges med et hoppeføl efter Breeders’-anmeldte Gleneagles hos Eva Isacsson Sjunnesson på HorseNature i Sverige.


Oaks-vinderen Mai Pen Rai med sit hoppeføl efter Gleneagles. Foto: HorseNature.

“Folingen var som taget ud af skolebogen, og føllet er både smukt, stærkt og smart”, fortæller Eva.

Mai Pen Rai vandt Dansk Oaks med mange længder i 2015 og sluttede karrieren med et maksimumhandicap på 83.

Hun er ud af den norske Derbyvinder Negra Del Oro (Danehill Dancer) og søster til en række øvrige topvæddeløbere som bl.a. Silver Step (Silver Frost) og Breeders’s-vinderen Beentheredonethat (High Chaparral).

Mai Pen Rai/Elione Chaves. Foto: Burt Seeger.
Mai Pen Rai og Elione Chaves ved triumfen i Dansk Oaks i 2015. Foto: Burt Seeger.

I stutteriet har Mai Pen Rai hidtil produceret tre startende afkom, hvoraf de to endnu er i træning. Det er 3-årige Pinerolo (Pistachio) hos Niels Petersen og 4-årige Rachini (Giant Sandman) hos Jhannah Stolt.

Coolmores dobbelte 2000 Guineas (Gr.1)-vinder Gleneagles (Galileo) fik i fjor en gedigen tilslutning fra skandinaviske opdrættere, navnlig fordi han blev tilmeldt den lukrative Breeders’-serie for føl født i 2023.

Hingsten stod til €15,000 sidste år, men er hævet til €17,500 i 2023 ovenpå endnu en fornem sæson hvor hans søn Highland Chief vandt Man o’War Stakes (G1) på Belmont Park og adskillige øvrige afkom blev Gruppe-2- og -3-vindere.

I Skandinavien er Gleneagles bl.a. far til én af de bedste 2-årige i fjor, Airborne Racings egenopdrættede Eagle Eye, der vandt Vinterfavoritternes Ærespræmie og var anden i Dansk Kriterium på Klampenborg.

Hoppeføllet efter Gleneagles ud af Mai Pen Rai. Foto: HorseNature.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top