fbpx

Føltid: Første Lucky Vega-afkom i Skandinavien

I november købte opdrætter Pernilla Nilsson den tredobbelte vinder og Listed-placerede Levanto på Goffs November Sale. Hoppen, der i forvejen er mor til tre vindere, var i fol ved Phoenix Stakes (Gr.1)-vinderen Lucky Vega.


Hingstføllet efter Lucky Vega ud af Levanto (Lawman). Foto: Pernilla Nilsson.

Levanto endte med at være drægtig i 360 dage, men omsider folede hun i torsdags, og det blev en helt perfekt søn som er meget modig og bare vil fremad”, fortæller Pernilla til GalopSport.

Lawman-datteren Levanto vandt tre gange som 2- og 3-årig i Irland, og desuden var hun fjerde i Listed-opgøret Listowel Stakes.

Hun gik i stutteriet på John O’Connors Ballylinch Stud, hvor hun hidtil er mor til vinderne Silvertown (Make Believe), Offiah (New Bay) og Adjuvant (New Bay).

Desuden har hun i år en 2-årig hoppe i træning efter Make Believe (Makfi) samt en hoppeåring efter Waldgeist (Galileo).

Levantos mor, amerikanskfødte Crossbreeze (Red Ransom), er mor til tre øvrige vindere og selv halvsøster til bl.a. den europæiske championstayer Rule Of Law (Kingmambo), som i 2004 vandt St. Leger (Gr.1) og var anden i Epsom Derby (Gr.1).

Hingstføllet er to dage gammelt på billederne. Foto: Pernilla Nilsson.

Hingstføllet hos Pernilla Nilsson repræsenterer første årgang efter Phoenix Stakes (Gr.1)-vinderen Lucky Vega (Lope De Vega), som indledte sin avlskarriere i fjor på Irish National Stud til en bedækningstakst på €15,000.

Lucky Vega er ud af Queen Of Carthage (Cape Cross) og barnebarn af Satwa Queen (Muhtathir), der igen er halvsøster til avlshoppen Stolga (Baillamont). Og netop Stolga er stammoder til en række af de bedste danskopdrættede heste i det nye millennium.

I sin tid på Stutteri Hjortebo producerede hun bl.a. Derbyvinderen Master Kid (Academy Award), 2000 Guineas-vinderen Kronhjort (Cajun Cadet), St. Leger-vinderen Eko Negresco (Akarad) og Breeders’-vinderen Raadyr (Cajun Cadet), og siden er hendes blod gået videre til flere prominente storløbsnavne som Reventon (Academy Award), Cantenac (Academy Award), Screwbox Carlras (Air Chief Marshal), Palazzi (Center Divider), Nudetnok (Academy Award), New Target (Center Divider) og Suspicious Boy (Appel Au Maitre).

Phoenix Stakes (Gr.1)-vinderen Lucky Vega bedækkede for første gang i 2022 til en takst på 15,000 euro. Han stammer fra samme moderlinje som Stutteri Hjortebos eminente producer Stolga. Foto: ITM.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top