fbpx

Faustin er endnu et es i Lunds ærme

Michael Lund Petersen har haft god grund til at entre 2023 med en stor portion optimisme. I begyndelsen af december vandt hans smarte 2-årshoppe Faiza Grade-1-opgøret Starlet Stakes på Los Alamitos, og mellem jul og nytår debuterede den jævnaldrene Curlin-søn Faustin med en så overbevisende sejr, at flere amerikanske medier slår på Kentucky Derby-trommen.“…Faustin justifies Derby steam”, “Faustin, a colt to keep an eye on” og “Is this your pick for the 2023 Kentucky Derby” er nogle af de overskrifter der samlede sig efter hingstens debut over 1200 meter på Santa Anita den 26. december.

Faustin vandt ganske let sin livsdebut i hænderne på Ramon Vazquez, og det var efter en langt fra problemfri rejse, hvor parret først var meget langsomt ude af startboksen og et godt stykke ned af bagsiden måtte kæmpe med tempoet.

Ind på opløbet lignede Faustin en kommende vinder, men han skulle først udenom en mur af tre foranliggende konkurrenter, inden han ved endelig marchordre trak overlegent fra. Hele løbet kan ses i videoen i toppen af artiklen.

Faustin aflægger sin maidentitel på Santa Anita. Foto: SA.

Faustin er ud af den tredobbelte Grade-1-vinder Hard Not To Like (Hard Spun), som leverede sine bedste karriereresultater – heriblandt de tre Grade-1-triumfer – på græs, men hun var også Grade-1-placeret på dirt som anden i Ashland Stakes.

Michael Lund betalte $800,000 for Faustin gennem sin agent Donato Lanni på sidste års Ocala Breeze Up, og han trænes som danskerens øvrige heste af Bob Baffert på Santa Anita.

Baffert er fortsat udelukket fra at starte heste i Kentucky, men der kæmpes på højtryk for at for at få ændret billedet inden maj måneds “Run For The Roses” på Churchill Downs. Og hvis ikke det lykkes, ser vi højst sandsynligt det samme scenarie som i fjor, hvor Hall of Fame-trænerens heste overgik i træning hos Tim Yakteen forud for Triple Crown-løbene.


Faustin fotograferet på Ocala i marts 2022.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top