fbpx

Europæisk Derbyweekend

CATCH ME IF YOU CAN.

Der var ingen tilskuere, men der var interessante væddeløb i England og Frankrig i weekenden, hvor såvel Engelsk som Fransk Derby blev afholdt.

Epsom Derby (Gr.1) lørdag fik en overraskende vinder i Serpentine, der vandt med 5 ½ længde før en anden overraskelse, Khalifa Sat.

Serpentine, der blev redet af E.J. McNamara lagde sig hurtigt i front, og han øgede sikkert og roligt afstanden til de øvrige. Efter Tattenham Corner kom de øvrige lidt tættere på, men i mål var Serpentine stadig godt fem længder før de øvrige.

Det var kun Serpentines fjerde start. Han var uplaceret i sin eneste start som 2-årig. I år har han været femte i et maidenløb, inden han i sin sidste start før Epsom Derby vandt sin maidensejr med ni længder på The Curragh.

Serpentine er trænet af Aidan O´Brien og opdrættet på Coolmore Stud. Han er efter Galileo – Remember (Danehill Dancer). Serpentine var det femte afkom efter Galileo, der har vundet Epsom Derby.


AIDAN O´BRIEN, GALILEO OG COOLMORE.

Trioen bag Serpentine satte sig også på Epsom Oaks (Gr.1). Love med Ryan More i sadlen var totalt overlegen og vandt med ni længder – i ny banerekord.

Love var favorit og kom fra en nem sejr i Engelsk 1000 Guineas (Gr.1). Love er efter Galileo og ud af Pikaboo (Pivotal), og som Serpentine i træning hos Aidan O´Brien og opdrættet på Coolmore Stud.

Hendes næste start bliver sandsynligvis i Irsk Oaks, og så er planen at sende hende til Prix de l´Arc de Triomphe.

Her kan hun komme til at møde Enable, der går efter sin tredje sejr i Prix de l`Arc. Det lykkedes som bekendt ikke i fjor, hvor hun var anden. Det var Enable også i denne weekend i Coral Eclipse Stakes (Gr.1) på Sandown, hvor hun var slået med 2 ½ længde af Godolphins Ghaiyyath med William Buick i sadlen.

Charlie Appleby-trænede Ghaiyyath, der nu er fem år, er ubesejret i sine tre starter i år. I februar vandt Dubawi-sønnen Dubai Millenium Stakes (Gr.3) på Meydan. I samme løb var den norske derbyvinder og nylige vinder af Oslo Cup, Privilegiado, tredje.


FRANSK DERBY OG OAKS.

Søndag var Chantilly nord for Paris rammen for såvel Prix du Jockey Club (Gr.1) som Prix de Diane (Gr.1). Også her uden tilskuere.

John Gosden-trænede Mishriff, der kom fra en let sejr i Newmarket vandt med 1 ¾ længde før The Summit.  Han er efter Make Believe og ud af Contradict (Raven’s Pass).

Prix de Diane blev også en irsk triumf, da Deep Impact-datteren Fancy Blue efter tæt kamp slog Alpine Star. Fancy Blue trænes af Donnacha O’Brien, søn af Aidan og lillebror til Joseph.

Fancy Blue vandt her sin tredje sejr i fire starter. Hun er opdrættet på Coolmore Stud for hvem det også var weekendens tredje klassiske sejr.

Klaus Bustrup

Klaus Bustrup

RaceTime. Født 1947 i København. Har i sin professionelle karriere været administrerende direktør i Landbrugsraadet (i dag Landbrug & Fødevarer) 1994-2008. Formand for Danidas Styrelse 2008-13 og formand for FødevareBanken 2013-19. Klaus har som sin bror Per haft sin gang på Klampenborg Galopbane i mere end 60 år.

Seneste nyheder

Scroll til toppen