fbpx

En særlig statistik taler for Cotton Eye Joe

Midt i alvoren skal der selvfølgelig også være plads til en lettere dans med statistikken, og i dette tilfælde falder den ud til fordel for Stall Trick Or Treats svenske Derby-2’er Cotton Eye Joe.


Carlos Lopez på ryggen af Iron Butterfly efter sejren i The Macallan Dansk Derby 2021. Ved hovedet ses Cira Amelung, som igen i fjor trak Derbyvinderen Titannia. Bliver det tredje gang på stribe på lørdag? Foto: Burt Seeger.

Niels Petersen har nemlig booket danske Cira Amelung til trække Appel Au Maitre-sønnen i paddocken, og de seneste to år har det netop også været Cira, som har taget imod den danske Derbyvinder ved vindercirklen.

“Jeg trak Iron Butterfly for Niels i 2021 og Titannia for Lars Kelp i fjor. Og på lørdag har jeg fået æren af Cotton Eye Joe“, fortæller Cira, som allerede for 22 år siden trak sin første Derbyvinder i form af Desmond Scarlett-trænede Cut Champion (Final Appearance).

Team Titannia efter Derbysejren i fjor. Igen med Cira ved hovedet. Foto: Burt Seeger.

Hvis Cotton Eye Joe trækker det længste strå på lørdag, vil det altså være tredje år på stribe at Cira Amelung kommer med på vinderbillederne. Og mon ikke det er en statistik, som norske Tanja Ravn og Morten Myhre beder til vil holde vand.

Cotton Eye Joe, der er opdrættet på Stutteri Hjortebo, springer af fra boks nummer 10 under Per-Anders Gråberg.

Cotton Eye Joe. Foto: Hesteguiden.com.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top