fbpx

Dubaifarerne tjente over 2.000.000 SEK

Niels Petersen kunne ovenpå otte ‘vanvittige’ dage med syv storløbssejre på Skandinaviens fire hovedbaner endelig også tilskrive vinterens ophold i Dubai en stor del af æren for den gryende sommers fremgang. Seks af storløbsvinderne var nemlig med på Meydan.


Makkerparret Niels Petersen og Carlos Lopez lykønsker hinanden efter triumfen i Jockeyklubbens 2000 Guineas med Stutteri Hjortebo-opdrættede Hear The Drums. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

“Jeg synes, at vi måtte stå for en del uberettiget kritik i vinter. Det er normalt ikke noget der går mig selv på, men jeg synes det var en kedelig periode at stå igennem fordi det også ramte staldens ejere”, siger Petersen mandag morgen og fortsætter:

“Selvfølgelig koster det penge at overvintre i Dubai, og konkurrencen i løbene er så hård, at man må lære at tage nederlagene med rank ryg og de små lyspunkter med stolthed. Som da Ascot Brass var anden i et Gruppe-2-løb”.

“Til gengæld er det oplæg vi har dernede først og fremmest møntet på at forberede staldens elitegruppe til den skandinaviske storløbssæson, og når vi så indløber godt to millioner på otte dage med Dubaiholdet fordelt på fire forskellige baner, ja så synes jeg at der er nogen som bør genoverveje kritikken. Og begynde at forstå oplægget fra vores side, i stedet for at hagle vores resultaterne ned derude”.

Juni måned startede med forrige lørdags Iron Butterflys triumf i Dansk Breeders’ Cup på Klampenborg, efterfulgt af Chiefof Comanches sejr i Svenskt Derby Trial.

Søndag fulgte Ascot Brass op med at vinde Bloomers’ Vase (L), King David vandt Stockholms Stora Pris (Gr.3) foran Kick On, Could Be King sejrede i Bro Park Vårsprint (L) og Hear The Drums hjemtog det svenske 2000 Guineas.

Alt i alt blev det til 2.013.875 i svensk valuta på de otte dage.

Mere vand på Dubaifarernes mølle er der selvfølgelig også kommet gennem Raphael Freires Hotline Bling, der efter sit ophold på Meydan har startet to gange på Øvrevoll og vundet begge, samt Ricardo Ramallos El Guanche, der senest sejrede overlegent i Jägersro Sprint (L) på Jägersro.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top