fbpx

Æresmedlem i Klampenborg HesteEjerforening Johnny Vang-Lauridsen er død

En af galopsportens store skikkelser har forladt os. Johnny Vang-Lauridsen startede sin erhvervskarriere i reklamebranchen med egen virksomhed i Johnny Poulsen Reklame Marketing.


Johnny Vang-Lauridsen med Søren Jensen-trænede Snowboy efter Jyllandsløbssejren i 1994. Foto: Burt Seeger.
Johnny Vang-Lauridsen med Søren Jensen-trænede Snowboy efter Jyllandsløbssejren i 1994. Foto: Burt Seeger.

Gennem sit ægteskab med Johannes Vang-Lauridsen fra Vejen blev hun inddraget i driften af Margarinefabrikken Alfa, hvor hun som bestyrelsesformand kæmpede for de danske arbejdspladser i den såkaldte margarine krig mod hollandske Unilever.

Hendes indsats afstedkom tilnavnet Margarinedronningen.

Fra sin barndom havde hun en stor kærlighed til heste, hvilket galopsporten fik megen glæde af.

Hun elskede sine heste og beholdt dem gerne så længe de kunne. Jeg husker Brother Chris, som fik et langvarigt otium på stutteriet Grønvang i Nordsjælland.

Hun opdrættede tidligt Oaksvinderen Swedish Girl, som løb i Klaus Paghs Dannebrogsfarver.

Valiant vækker også minder om klasse, medens Welcome hos træner Franz Nutz var ustartet som 2-åring, men tog stor revanche som 3-årig og vandt det ene storløb efter det andet.

Desværre kom den ulykkeligt af dage ved et styrt midt i opløbet i Klampenborg. En tragisk dag for ejerinden.

Fra de senere år huskes den strålende hoppe Good Girl, som hun opdrættede på sin klassiske vinder Working Girl sammen med Bechmann Racing.

Johnny sponserede i mange år ALFA Derby Trial Stakes og uddelte fine præmier og ikke mindst en stor kurv med gulerødder og andet godt til den vindende hest.

Vi vil huske Johnny Vang-Lauridsen som den entusiastiske ejer/opdrætter og store hesteven. Hun var generøs mod sine venner og altid venlig og smilende.

Hun blev 86 år og overleves af sine to sønner Christian og Jens, som begge deler interessen for galopsporten.

Æret være hendes minde.

Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste nyheder