fbpx

Dobbelt millionøse er gået i stutteriet i Danmark

Den 5-årige Eishin Dunkirk-datter Ramone, der bl.a. er halvsøster til årets danske Derbyvinder Iron Butterfly, har nu afsluttet sin løbskarriere hos Niels Petersen til fordel for en fremtidig avlskarriere på York Stutteri.


Ramone og Per-Anders Gråberg vinder SM för 2-åriga Hästar. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Ramone og Per-Anders Gråberg ved sejren i SM för 2-åriga Hästar. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

“Hun er blevet købt af York Stutteri og Joca Stable og skal i 2022 bedækkes ved Juniper Tree”, fortæller Alexander Elsass om hoppen, der allerede efter 2-årssæsonen i 2018 kunne kalde sig millionøse og i alt vandt otte gange med mere end to millioner norske kroner på præmiekontoen.

Som 2-årig vandt Ramone ikke mindre end fire storløbssejre på stribe i form af Eckbo Legats Vandrepokal, Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer, SM for 2-årige og Breeders’ Trophy Juvenile. Desuden var hun anden i Jockeyklubbens Magic Million.

Det lykkedes ikke Ramone at vinde som 3-årig, men hun opnåede alligevel en indtjening tæt på 300.000 norske kroner gennem adskillige placeringer, inklusiv andenpladsen i Breeders’ Prize Sprint.

I fjor vandt Ramone tre gange, og i sin sidste sæson som væddeløber vandt hun på Bro Park og var anden bag Victoria Placa i Lanwades Stud Stakes (L).


Ramone er faldet godt til i sit nye hjem på York Stutteri. Foto: FZA.

Ramone er opdrættet på Rävdansens Stuteri og ud af superproduceren Flip Flopping Fly (Orientate), som desuden er mor til Derby-, Guineas- og Breeders’-vinderen Iron Butterfly (Swipe) og andre prominente navne som Careless Whisper (Barocci) og Queens (Philomatheia).

Hoppen er endnu det højest handicappede afkom ud af Flip Flopping Fly, idet hendes maximumhandicap på 89 er to kilo bedre end både Iron Butterfly og Careless Whisper på 87.


Gense Ramones sejr i Breeders’ Trophy Juvenile herunder:

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen