fbpx

Debut til Galileo-datter i Klampenborg

Klampenborgs sæsonfinale lørdag eftermiddag indledes med to opgør for den yngste årgang – et maidenløb over 1300 meter og det traditionsrige Basnæsløb over 1800 meter.


Solitaire (Galileo) blev i fjor købt for 650.000 euro af Lone Kaj-Nielsen gennem Morten Buskop Bloodstock. Foto: Arqana.

I førstnævnte løb giver Bent Olsen debut til Galileo-datteren Solitaire, der er halvsøster til den norske Derby- og Oslo Cup (Gr.3)-vinder Our Last Summer (Zamindar).

Solitaire blev købt til Danmark for 650,000 euro i fjor igennem Morten Buskop Bloodstock på Arqana, og hun er Lone Kaj-Nielsens hidtil største satsning på en offentlig auktion.

Udover Our Last Summer er Solitaire halvsøster til Anglesey Stakes (Gr.3)-vinderen Peace Envoy (Power), der desuden var anden i Railway Stakes (Gr.2) og tredje i Prix Morny (Gr.1), og moderlinjen inkluderer bl.a. også legendariske Dahlia, der vandt syv Gruppe-1-løb og selv blev mor til fire Gruppe/Grade-1-vindere.

Our Last Summer/Rafael Schistl. Foto: Roger Svalsrød, Hesteguiden.com
Our Last Summer. Foto: Roger Svalsrød, Hesteguiden.com.

Solitaire er ikke blandt de fire programtippede i lørdagens 2-årsløb, og Bent Olsens 2-årige vinder sjældent første gang ude – men forventningerne til Galileo-hoppens debut kan ikke nedtones – især ikke med tanke på Bent Olsens intensive jagt på endnu et trænerchampionat i Klampenborg, hvor han forud for finaledagen er 113.250 kroner efter Marc Stott.

Olsen har bestemt championatet indenfor rækkevidde, og udover Solitaire starter han både Marshi (Adaay) og debuterende Lady Jane (Royal Experiment) i det indledende maidenløb.


Good Fortune ved sin overlegne maidensejr 10. oktober. Foto: Burt Seeger.

I de 2-åriges længste opgør i Skandinavien, Basnæsløb, sadler Olsen Al Shemali-sønnen Azzardo, der måske kan drage fordel af sine tre tidligere starter, når deltagerne galopperer ud i ukendt terræn.

Basnæs-favoritten hedder dog Good Fortune (Appel Au Maitre) og trænes af Søren Jensen.

Good Fortune blev belønnet med et handicap på 77 for sin suveræne maidensejr den 10. oktober, og han har allerede nu markeret sig som en af vinterens snakheste forud for The Macallan Dansk Derby i 2021.


Steinway ved sejren i Skandinavisk Grand Prix. Foto: Burt Seeger.

Bent Olsen sadler tre af de 11 deltagere i Boutique Bolou Tortue Efterårshandicap, hvor vinderen præmieres med 50.000 kroner.

Hér kan Olsen måske forsegle championatet med sin trio Sankt Peder (Reliable Man), Talisman (Sunday Break) og Jubilance (Oratorio), men det bliver garanteret ikke uden hård kamp fra Søren Jensen-trænede Steinway (Appel Au Maitre) og måske Rikke Bondes 3-årige Springtime Carlras (Juniper Tree), der nu er oppe i et handicap på 83 efter to overlegne sejre på stribe.

Springtime Carlras. Foto: Burt Seeger.

Klampenborgs finaledag byder på i alt otte løb med første start kl. 12:45.


Program: Klampenborg, lørdag 7. november

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder