fbpx

Dansk triumf i Svenskt Oaks: Alwaysonmymind før Havana Red

Alwaysonmymind – ejet af danske Miga Horses, opdrættet på Stutteri Hjortebo og trænet i Aarhus af Marc Stott – blev søndag en suveræn vinder af Svenskt Oaks med en førstepræmie på 700.000 svenske kronor.


Alwaysonmymind og Oliver Wilson vinder Svenskt Oaks. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Appel Au Maitre-datteren sejrede i hænderne på Oliver Wilson med tre sikre længder til ligeledes danskejede Havana Red (Havana Gold), hvorefter der var yderligere fem længder til sidstnævntes staldveninde, forhåndsfavoritten Marieappel (Appel Au Maitre).

Sejren blev taget i kølvandet på en overlegen 10 længders triumf i Svenskt Oaks Trial den 22. juli, og dermed forbedrede Alwaysonmymind også sin mor Mon Fleurs resultat fra den 10. august 2014, hvor hun sluttede på andenpladsen i Svenskt Oaks bag Amie Noire (Soldier Of Fortune).

Alwaysonmymind og Oliver Wilson vinder Svenskt Oaks. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Mon Fleur er akkurat som Alwaysonmymind opdrættet af Stutteri Hjortebo, hvis seneste svenske Oaks-sejr dateres tilbage til 2013, hvor Whistler (Academy Award) strøg til tops.

Mon Fleur er i øvrigt en Academy Award-halvsøster til Derby- og Scandinavian Open (Gr.3)-vinderen Suspicious Mind (Appel Au Maitre), og Alwaysonmymind er hendes første afkom.

På det kommende Scandinavian Open Yearling Sale den 11. september på York Stutteri fremstiller Stutteri Hjortebo en helsøster til søndagens overlegne Oaks-vinder.

Marc Stott tager imod Oaks-vinderen Alwaysonmymind og Oliver Wilson. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Marc Stott har i sin forholdsvis korte trænerkarriere allerede opnået både at vinde Svenskt 1000 Guineas (Queen Rouge), Svenskt 2000 Guineas (King David) og nu Svenskt Oaks med Alwaysonmymind – og for Miga Horses’ Michael Garbers var dette den første klassiske sejr.

Alwaysonmymind har aldrig været meldt i Dansk Derby, og derfor skulle der ikke tages nogen beslutning opgaven skulle hedde Svenskt Oaks på Jägersro den 2. august eller Dansk Derby på Klampenborg den 9. august.

Til gengæld bliver der nok at tænke på fremover for Garbers og Stott, idet Alwaysonmymind er blandt de 33 tilbageværende navne i Dansk Oaks den 6. september og ligeledes meldt i millionopgøret Breeders’ Trophy Classic på Bro Park en uge senere.

Hidtil er samtlige hoppens tre karrieresejre vundet på Jägersros dirt, men hun har også været effektiv på græs som tredje i Dansk Kriterium og Produce Stakes på Klampenborg, samt i Breeders’ Trophy Juvenile og Future Stars på Bro Park.ALWAYSONMYMIND (DEN)
brun hoppe 2017
v. Appel Au Maitre (Starborough)
1. mor Mon Fleur (Academy Award)
2. mor Fleur En Fleur (Hernando)
3. mor Flowering Stone (Akarad)
Første afkom.
Tredje karrieresejr i 10 starter.
1.042.873 SEK.
Hcp.: 79 (inden Svenskt Oaks)
Ejer: Miga Horses A/S.
Træner: Marc Stott.
Opdrætter: Stutteri Hjortebo.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder