fbpx

Dansk i Svenskt Derby for tredje år på stribe

For tredje år i træk stod danske ejere bag vinderen af Svenskt Derby, og for anden gang på de samme tre år er vinderen også trænet i Danmark. Rikke Bonde-trænede Stroxx Carlras er svensk Derbyvinder 2021.


Stroxx Carlras og Nicolaj Stott besejrer Wolfof Vancouver med Jacob Johansen i Svenskt Derby. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Den store, billedskønne Footstepsinthesand-søn vandt i hænderne på Nicolaj Stott med det mindst mulige foran Lennart J:r Reuterskiölds Voter-triumfator Wolfof Vancouver (Speighstown), som vitterligt førte til allersidste galopspring, hvor Stroxx Carlras satte hovedet forrest på målstregen.

På tredjepladsen fulgte svenskopdrættede Crystal Keys (Appel Au Maitre), der ligesom Wolfof Vancouver trænes af Lennart J:r Reuterskiöld, mens fjerdepladsen tilfaldt Francisco Castros Pusjkin (Muhaarar) og femtepladsen gik til Wido Neuroths storfavorit No Short Cuts (Will Take Charge).

I 2019 var det Bent Olsen og Lone Kaj-Nielsen der kunne løfte trofæet efter Red Cactus’ Derbysejr på Jägersro, i fjor vandt Niels Petersen og det danske ejerpar Alice Weiste og John Christensens The JC Organization med Bullof Wall Street, og nu gik sejren altså til Rikke Rohbach Bonde og familien Rasmussen.

I år er andenhesten endda også danskejet, idet The JC Organization også står bag Wolfof Vancouver.

En imponerende udvikling for dansk galopsport, som ellers igennem mange år havde været langt fra at smage sejrens sødme i Sveriges bedst betalte galopløb.


Nicolaj Stott og Stroxx Carlras modtages af ejerparret Karen Margrethe og Cai Rasmussen og træner Rikke Rohbach Bonde. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Sejren i Svenskt Derby var 1.245.000 svenske kronor værd for Stald Ras, der købte Stroxx Carlras for 65.000 euro på 2019-udgaven af Goffs Orby Sale i Irland.

Den mørkebrune hingst er ud af Dubawi-datteren Specific og halvbror til vindende Pillar Of Society (Roderic O’Connor) fra samme familie som Stakes-vinderne Relish The Thought, Secret Charm og Hidden Message.

Stroxx Carlras startede for blot femte gang i karrieren og vandt for anden gang, mens det også er blevet til to andenpladser.

Samtlige årets fire starter er foregået på Jägersro, efter en debut som uplaceret som 2-årig på Klampenborg.

For Stald Ras og Rikke Rohbach Bonde var det den første Derbysejr nogensinde, mens Nicolaj Stott to gange tidligere har vundet Dansk Derby på Klampenborg.

Og måske er der endnu en Derbytriumf i vente for trekløveret, der lørdag triumferede i Klampenborgs ene Derby Trial Stakes med Harzand-datteren Go On Carlras.

Rikke Bonde har på nuværende tidspunkt 22 heste i træning, hvoraf de 12 er ejet af familien Rasmussen.


STROXX CARLRAS (IRE)
brun hingst 2018
v. Footstepsinthesand (Giant’s Causeway)
1. mor Specific (Dubawi)
2. mor Miss Particular (Sadler’s Wells)
3. mor Viz (Kris S)
2. karrieresejr i 5 starter.
1.314.500 SEK.
Hcp.: 79 (inden sejren i Svenskt Derby).
Ejer: Stald Ras.
Træner: Rikke Rohbach Bonde.
Opdrætter: Linnane, Moore, Gardiner.
Købt for €65,000 (Filip Zwicky Agency) på Goffs Orby Sale 2019.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll til toppen