fbpx

Dano-Mast til start i Hong Kong Cup (Gr.1)

Så er det officielt! Skandinavisk galopsports største internationale navn, Flemming Poulsen-trænede Dano-Mast, er inviteret – med rejse og ophold betalt – til at starte i Hong Kong Cup (Gr.1) om i alt 17.250.000 danske kroner på Sha Tin-banen i Hong Kong den 15. december.


Dano-Mast ved sejren i Stockholm Cup International (Gr.3) foran Harrier og Valley Chapel. Foto: Burt Seeger.

For første gang nogensinde kommer en skandinavisktrænet hest til start i Asien, og så er det endda i den sidste afdeling af The Emirates World Series.

Arrangørerne har samlet 14 heste med det formål at skabe verdens bedste væddeløbsfelt på 2000 meter græs med mere end 10 millioner kroner til vinderen – og Dano-Mast er blandt de udvalgte!

Den opmærksomhed Dano-Mast, træner Flemming Poulsen og ejerkredsen fra Stald Composit og Mosehøj vil få i de kommende uger fra internationale væddeløbsmedier, vil overstige alle tidligere begivenheder omkring skandinavisk galopsport, og den firebenede kæmpe har dermed sørget for at sætte Danmark på verdenskortet i international sammenhæng.

“Vi havde både regnet med og håbet på at få lov til at starte i det 2400 meter lange Hong Kong Vase (Gr.1), som prestige- og pengemæssigt ligger et stykke under Hong Kong Cup (Gr.1) – men arrangørerne har tildelt os pladsen i Cup’en mod nogle af verdens bedste heste, heriblandt Godolphins tredobbelte Gruppe-1-vinder Grandera. Vi har taget imod udfordringen og rejser i begyndelsen af december af sted til Hong Kong, hvor Dano-Mast skal trænes frem til World Series-opgøret”, fortæller Flemming Poulsen, der bekræfter at den franske superjockey Gerald Mossé skal ride Dano-Mast i Hong Kong.

“Vi ville selvfølgelig meget gerne have haft Olivier Peslier på Dano-Mast, idet han red et pragtfuldt løb på ham i Prix Dollar, men Peslier er desværre optaget af sin arbejdsgiver i Japan samme dag og kommer derfor slet ikke til at ride i Hong Kong”.

“Peslier fortalte vores franske agent, at han ellers meget gerne ville have redet Dano-Mast igen, idet han regnede hesten for have rigtig høj kapacitet, selv mod de bedste. I stedet får vi Gerald Mossé, der tidligere har vundet Hong Kong Cup to gange, blandt andet med Jim And Tonic som Dano-Mast jo slog senest i Paris. Derudover har Mossé vundet alle de største løb i Frankrig, heriblandt 1000 og 2000 Guineas, Derby, Oaks, og Prix de l’Arc de Triomphe, så det er uden tvivl endnu en verdensstjerne vi får på vores hest”.

Dano-Mast og Fredérick Sanchez sammen med delejer Erik Olesen og oppasser Christel Brix. Foto: Burt Seeger.

Dano-Mast har siden sejren i Europas største Gruppe-2-løb Prix Dollar på Longchamp i oktober ikke lavet det store i træning, men ifølge Poulsen er den 6-årige hingst nu på vej op i form igen:

“Han holder i øjeblikket samme form som inden han vandt Pokalløb (L) i juni, og fortsætter han fremgangen vil han være rigtig stærk og klar til en stor præstation i Hong Kong”, fortsætter Poulsen, der aldrig i sin vildeste fantasi havde regnet med at han skulle få en hest der ville få så meget international bevågenhed, at en start i et af verdens 12 største væddeløb skulle blive en realitet.

Dano-Mast kom for alvor i søgelyset efter sejren i Prix Dollar (Gr.2), og formen fra netop dette løb fik et uventet løft, da Eagle Café i lørdags strøg til tops i Japan Cup Dirt (Gr.1) – Eagle Café sluttede nemlig på tredjepladsen i Prix Dollar, godt 2,5 længder bag Dano-Mast.

Dano-Mast’s forestående Hong Kong-eventyr bliver naturligvis dækket fra nærmeste hold her på Galopsport.dk, der i denne uge opretter en hel web-site dedikeret til den fantastiske hingst – med alt lige fra tidligere præstationer til sidste nyt om forberedelserne.

Glæd dig til at følge med i Dano-Mast – The Hong Kong Journey – her på Galopsport.dk.

Flemming Poulsen og Dano-Mast. Foto: Burt Seeger.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top