fbpx

Dano-Mast til start i Champion Stakes (Gr.1)

Dansk galopsports flagskib Dano-Mast kommer på lørdag til start i Newmarket, hvor han møder flere heste fra den absolutte europæiske elite i Emirates Airline Champion Stakes (Gr.1) over 2000 meter græs.


Dano-Mast med Olivier Peslier forbi tribunerne med Celtic Silence i front i Dubai Sheema Classic (Gr.1). Foto: Burt Seeger.

Opgaven bliver endnu en stor mundfuld for Dano-Mast, der dog gang på gang har bevist at han hører hjemme i verdenseliten.

I skrivende stund er der endnu ikke starterklæret til løbet, men de forventede konkurrenter inkluderer bl.a. Alamshar, der tidligere i år har vundet både Irish Derby (Gr.1) og King George (Gr.1), samt forrige års Champion Stakes-vinder Nayef og den engelske 1000 Guineas-vinder Russian Rhythm.

Dano-Mast får Porsa System som rejsekammerat, idet Richard Of York-sønnen skal til start i det 3200 meter lange Gruppe-3-løb Jockey Club Cup på samme dag.

“Vi tager af sted mandag formiddag med transporten til Holland. Herfra sejler vi med en hurtig-færge til England og turen kommer til at tage i underkanten af 24 timer. Hestene ankommer til Newmarket tirsdag eftermiddag og bliver indlogeret hos træner Rae Guest hvor de får resten af dagen til at falde lidt ned oven på rejsen. Onsdag er det så planen at både Porsa System og Dano-Mast skal ud i et lot sammen med Rae Guests heste, og herefter tager vi beslutningen om hvad der videre skal ske i forløbet frem til på lørdag”, fortalte Flemming Poulsen i går inden afrejsen.

Poulsen er optimist med hensyn til Dano-Masts chancer:

“Vi håber på at løbe op blandt de tre første, vi kender ikke den endelige startliste endnu, men dette års felt ser skræmmende stærkt ud og det bliver en meget svær opgave for hesten. Han gik et meget let arbejde mandag morgen inden afrejsen, og her var alt utroligt fint. På nuværende tidspunkt ser det ud til at han er i lige så god form som sidste år da han vandt Prix Dollar (Gr.1)”, slutter Klampenborg-træneren.

Københavns Galopbanes publikum bliver naturligvis ikke snydt for Dano-Mast og Porsa Systems præstationer i Newmarket, og der stræbes efter at kunne vise både Jockey Club Stakes (Gr.2) og Champion Stakes (Gr.1) på det direkte signal fra England.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top