fbpx

Chaves siger farvel til Skandinavien – fortsætter karrieren i USA

Vinteren igennem har brasilianske Elione Chaves redet ud for Cathrine Erichsen i Dubai. Han er lige nu tilbage i Sverige, men kun for en kort bemærkning. “På torsdag rejser jeg til USA på et tre-årigt arbejdsvisum, og jeg har forhåbentlig allerede mit første ridt den 11. marts”, fortæller han til GalopSport.


Proud Possibility och Elione Chaves tar hem segern före stallkamraten Energia Colonial och säkrar därmed en dubbel i Bro Parks första löpning för tränare Niels Petersen. Foto: Amie Karlsson/GalopSport
Elione Chaves ses herover vinde med Niels Petersen-trænede Proud Possibility. Det var under kontrakt-årene for den norske storhesteejer Nils-Petter Gill. Foto: Amie Karlsson/GalopSport

Elione Chaves får sin første base på Oaklawn Park i staten Arkansas der ligger sydvest for Kentucky.

“Sæsonen startede allerede i december og det var meningen, at jeg skulle have været på plads lige efter den skandinaviske sæsonafslutning, men på grund af corona-situationen var det umuligt at få udstedt et arbejdsvisum til USA, og i stedet fik jeg muligheden for at overvintre i Dubai sammen med Cathrines heste Duca Di Como og Master Bloom”, beretter Chaves videre.

Den 38-årige jockey starter op som freelance-jockey på Oaklawn Park og får kun små to måneder til at gøre opmærksom på sig selv før banens sæson slutter.

“Jeg har fået en dygtig agent, Beth Chorpening, der både har hjulpet med at skaffe arbejdstilladelse og kontakter, så forhåbentlig når vi at få en god periode inden vi skal videre til en ny bane”, siger Chaves, der under alle omstændigheder bliver i USA året ud i jagten på at slå sit navn fast.

“Ja, det er definitivt. Jeg skal ride i USA hele året, og forhåbentlig skal jeg fortsætte karrieren udover det. Jeg har fået tre års arbejdstilladelse, og den chance er jeg nødt til at følge til dørs”.


Elione Chaves vandt sin første Derbysejr med Hurricane Red i 2013. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Det betyder selvfølgelig, at vi ikke får den flerdobbelte championjockey at se på de skandinaviske baner, med mindre der bliver bud efter ham på én af de helt store løbsdage, samtidig med at det passer ind i det nordamerikanske program.

Måske har Chaves endda redet sit sidste løb herhjemme.

“Jeg taler også jævnligt med min landsmand og mangeårige ven Rafael Schistl, der i dag er etableret træner på Tampa Bay Downs i Florida. Han siger, at jeg til enhver tid kan arbejde og ride for ham, så den mulighed eksisterer også – men i første omgang bliver det min amerikanske agent der viser vejen”.


Elione Chaves og Bent Olsen. Foto: Filip Zwicky.

Elione Chaves kom til Sverige som 25-årig i 2009.

I starten fik han – i øvrigt i lighed med så mange andre sydamerikanske ryttere – ikke de store chancer til at starte med, men med sit brede smil, vindende væsen og hurtige udvikling sikrede han sig i løbet af få år eftertragtede jobs som førstejockey for både Francisco Castro og Lennart J:r Reuterskiöld, og sidenhen også hesteejerkontrakter for bl.a. Nils Petter Gill.

Desuden har han igennem årene haft sæsoner som den foretrukne førstejockey hos Søren Jensen og Bent Olsen i Klampenborg, Patrick Wahl på Bro Park og naturligvis hos Cathrine Erichsen på Øvrevoll.

“Jeg skylder en kæmpemæssig tak til alle de trænere og hesteejere der igennem de seneste 12 år har hjulpet mig så godt på vej til at blive et etableret navn, men den største tak af alle skylder jeg til Dina (Danekilde, red.), for uden hende var det hverken lykkedes mig at få chancen i første omgang eller at nå hertil”.


Dina Danekilde og Elione Chaves efter sejr sammen på Jägersro med Across The Pond. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll til toppen