fbpx

Boost til dansk avlshoppe – debutvindende helbror meldt i Irish Derby

Sandie Bregnager Kjær kan nu gå den skandinaviske hovedsæson i møde med et ekstra øje på den klassiske sæson i Irland. Tirsdag debuterede Jim Bolgers 3-årige hingst Wexford Native nemlig med en overbevisende sejr i et 18-hestes maiden over 1600 meter på Navan.


Giulia (IRE). 2-årig hoppe v. Teofilo - Yes Oh Yes (Gone West). Foto: Burt Seeger.
Giulia fotograferet som 2-årig på Enghavelyst, da hun var i træning hos Søren Jensen. Foto: Burt Seeger.

Wexford Native er nemlig efter Teofilo (Galileo) og ud af Gone West-datteren Yes Oh Yes, og han er således helbror til Sandie Kjærs 8-årige avlshoppe Giulia.

Giulia blev i sin tid købt for 75,000 euro på Goffs Orby Sale af R.N. Racing og gik i træning hos Søren Jensen. Hun startede kun to gange og var placeret første gang ude i et maidenløb på Klampenborg som fjerde bag Talisman (Sunday Break).

Sidenhen blev hun overtaget af Sandie Kjær, der valgte at sætte hende i avlen, og hoppens første afkom er den nu 2-årige Alakay (Wilshire Boulevard). Hun har ligeledes en hoppeåring efter Al Shemali og er i fol ved Wentworth (Acclamation). Håbet om en katalogopdatering af de helt store lever i bedste velgående.


Giulia (Teofilo) fotograferet i 2020 med sit hingstføl efter Wilshire Boulevard (Holy Roman Emperor). Hingsten er nu døbt Alakay, ejes af L.T. Racing og trænes af Sandie Kjær. Foto: Privat.

Wexford Native, der ligesom Giulia er opdrættet af Jim Bolger selv, er nemlig meldt i både Gladness Stakes (Gr.3) over 1400 meter 10. april, Newmarkets 2000 Guineas (Gr.1) den 30. april, Irish 2000 Guineas (Gr.1) den 21. maj og i Irish Derby (Gr.1) den 25. juni.

Kevin Manning, der er Bolgers førstejockey, udtalte efter debutsejren:

“Det var hårdt at overvinde startspor 21 og skære ind over banen, men jeg tror at Wexford Native har en stor fremtid. Vi var godt gående hele hele vejen og han er bare meget urutineret. Han har vist os en masse derhjemme, og det gjorde han allerede i fjor, men han er bare en stor, sen hest. En hest for fremtiden”.

At formen fra tirsdagens debutsejr ikke er helt dårlig afspejles af, at andenhesten, Aidan O’Brien-trænede Sun King (Galileo) kom fra en andenplads som 2-årig bag Joseph O’Briens Sissoko (Australia), der i sin efterfølgende start var anden i Vertem Futurity Trophy (Gr.1) – det tidligere Racing Post Trophy – bag den nuværende engelske Derbyfavorit Luxembourg (Camelot).


Theodorico vinder på The Curragh i 2015. Foto: HRI Press Office.
Theodorico ved en sejr som 2-årig på The Curragh i 2015. Foto: HRI Press Office.

En anden helbror til Wexford Native og Giulia, sidstnævntes ét år ældre storebror Theodorico, var et lysende talent som 2-årig, hvor han bl.a. kun var slået med hals i et maiden på The Curragh som tredje bag den senere Breeders’ Cup Juvenile Turf (Gr.1)-vinder Hit It A Bomb (War Front), og gangen efter som anden bag den senere Great Voltigeur Stakes (Gr.2)-vinder Idaho (Galileo), der siden var anden i Irish Derby (Gr.1) og tredje i Epsom Derby (Gr.1) bag Harzand (Sea The Stars).

Da Søren Jensen i 2015 købte Giulia på vegne af sine danske kunder var det inden Theodorico havde vundet, inden Hit It A Bomb vandt Breeders’ Cup Juvenile Turf (Gr.1) og inden Idaho udviklede sig til én af de bedste heste i den klassiske årgang.

Såfremt Wexford Native fortsætter sin fremgang hos Jim Bolger og bliver et navn i klassisk sammenhæng er det langt fra sikkert, at Giulia endnu befinder sig i Danmark når hendes hoppeåring går gennem auktionsringen på York Stutteri den 23. september.


Se Teofilo-sønnen aflægge sin maidentitel den 29. marts herunder:

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen