fbpx

Ayani cantrede Triple Crown-sejren hjem. Mod Stockholm Cup?!

De færreste regnede med, at Chess Racings Voter- og Derby-vinder Ayani ville få problemer med at vinde søndagens Hurricanelöpning. Og der var heller ingen slinger i valsen for Starspangledbanner-sønnen, der i ensom majestæt cantrede i mål ni længder foran sin nærmeste konkurrent i det sidste ben af Jägersros Triple Crown.Det blev mest af alt et styrejob for Oliver Wilson, som på bagsiden ikke havde tænkt sig at vente yderligere med at lade Ayani galoppere rask fremad. Og så snart farten blev sat op, blev konkurrenterne sat af.

Butatti BF (Creative Cause) forsøgte at hænge, men det kostede i sidste ende for mange kræfter, og han måtte i stedet se Waldemar (Juniper Tree) stryge forbi sig i sidste del af opløbet til den velbetalte andenplads.

Som fjerde fulgte Laughingof Fear (Lope De Vega) foran de sidste præmietagere Beckham (Shalaa) og Beck (Dawn Approach).

Ayani og Oliver Wilson bliver Triple Crown-vindere anno 2023 på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Hurricanelöpning-sejren var 415.000 kroner værd for Ayani, som dermed kom ud af den svenske Derbyserie med en samlet præmiesum på 2.158.000 svenske kronor. Han er endnu ubesejret i 2023 efter fem starter, og den samlede præmiesum er skudt op i 2.473.225 kronor.

Med Derbyserien overstået er spørgsmålet nu, hvad den umiddelbare fremtid bringer for Ayani. Han er meldt i Jockeyklubbens Grand Prix over 2100 meter på Bro Park, og det kan meget vel være, at Jessica Long endelig giver hesten sin første start på græs i dette opgør.

Og så berettede Jessica efter søndagens sejr, at Ayani i morgen meldes i Stockholm Cup International (Gr.3) på Bro Park i september.

Ayani og Oliver Wilson bliver Triple Crown-vindere anno 2023 på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Sportsligt set kan man heller ikke vente med at se Ayani mod Slava Ukraini – to Derbyvindere som hidtil har været rene ekvilibrister på hvert deres underlag – på et senere tidspunkt.

At det bliver i indeværende sæson er efterhånden ret tvivlsomt, idet sidstnævnte har to pengestærke Breeders’-opgaver tilbage i Sverige og Norge.

Team Long omkring Ayani og Oliver Wilson efter sejren i Hurricanelöpning. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top