fbpx

Arqana: To hopper til Kastanjegården

Opdrætterparret Jacqueline og Lennart Henrikssons Kastanjegårdens Stuteri sikrede sig søndag to ifolede avlshopper på andendagen af Arqanas December Breeding Stock Sale i Deauville.


Kasatana (Hernando). Foto: Zuzanna Lupa.

Begge hopper blev handlet direkte i ringen af Morten Buskop.

Den første var lot 315, den 16-årige Hernando-datter Kasatana, der blev købt for 31,000 euro fra Aga Khan Studs.

Kasatana har en lang række afkom bag sig, og den klart bedste er Kesampour (King’s Best), der både vandt Prix Greffulhe (Gr.3) og Prix Francois Mathet (L), og desuden sluttede på fjerdepladsen i det franske Derby, Prix du Jockey Club (Gr.1), i 2012.

Kasatanas 4-årige afkom, Kasaman (Charm Spirit), har været fjerde i Prix Hocquart (Gr.2), men de senere år har heldet ikke været med Aga Khan-hoppen, som både var gold i 2017 og 2019, og dertil mistede sit føl i fjor.

Kasatana er nu i fol ved Aga Khans Prix Ganay (Gr.1)-vinder Dariyan og hun har termin den 20. januar.

“Kastanjegården bookede samtidig Kasatana ind til bedækning hos Appel Au Maitre lige efter købet. Hun er efter Hernando, så med Appel Au Maitre kan vi skabe det præcis samme kryds som har bragt Suspicious Mind og Appelina“, beretter Morten Buskop.Malka (Green Tune). Foto: Zuzanna Lupa.

Lidt senere på søndagen fik Buskop hammerslaget på endnu en hoppe til Jacqueline og Lennart Henriksson. Denne gang lot 371, den 9-årige Green Tune-datter Malka, der er i fol ved den dobbelte Gruppe-1-vinder Make Believe.

Malkas ældste afkom er tre år i år, og hun har en endnu ustartet 2-årig hings

t efter Dark Angel til at løbe for sig til næste år i Frankrig. I 2019 og 2020 har hun fået afkom efter henholdsvis Charm Spirit og Make Believe.

Selv vandt Malka som 2-årig og var anden i det italienske Gruppe-3-opgør Premio Elena & Sergio Cumani og det franske Listed-opgør Prix Roland de Chambure.

Hun er et ud af fire vindende afkom ud af den tyske Listed-vinder og 1000 Guineas (Gr.2)-2’er Quadrupa (Big Shuffle) fra samme familie som Deutschland Preis (Gr.1)-2’eren Quezon City og Prix du Cadran (Gr.1)-vinderen Mille Et Mille.

Malka kostede 18,000 euro i ringen og har termin i slutningen af april.Som en ekstra note til auktionsdagen i Deauville blev Square De Luynes helsøster, Queen Khaleesi, solgt for 10,000 euro og hun går nu i avlen i Frankrig efter at have været i træning hos Bent Olsen på Klampenborg i 2- og 3-årssæsonen.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder