fbpx

Arqana: Avlshopper til Jupiter og Hjortebo

Mandag blev det et par af de danske stutteriers tur til at handle nyt blod til avlsbestanden på Arqanas December Breeding Stock Sale i Deauville.


Brimbelle (Clodovil) blev købt til Stutteri Jupiter, og hun er i fol ved City Light. Foto: Morten Buskop Bloodstock.

Morten Buskop Bloodstock fik hammerslag på ifolede hopper til både Nina Falck og Gert Larsens Stald Jupiter på Fyn, og til sin egen hjemmebase på Stutteri Hjortebo.

Allerede tidligt på dagen kom den første handel i hus ved købet af lot 470, den 6-årige skimle hoppe Brimbelle (Clodovil).

Hoppen blev købt til Stald Jupiter for 15,000 euro og er i fol ved den dobbelte Gruppe-3-vinder City Light (Siyouni), som i 2021 uforandret står til en bedækningstakst på 7,000 euro på Haras d’Etreham.

Brimbelle er vinder som både 3- og 4-årig i Frankrig, og hun er halvsøster til tre øvrige vindere.

Hendes mor, Bella Ida (Hernando), er Listed-placeret og halvsøster til Listed-vinderen Telluride (Montjeu), mens mormoderen Bayourida (Slew O’Gold) er Listed-vinder og tredjemoderen Bellarida er Gruppe-3-vinder og mormor til de tre individuelle Gruppe-1-vindere Call The Wind, With You og We Are.

Familien råder desuden over navne som Hong Kong Vase (Gr.1)-vinderen Dominant og den Lennox Stakes (Gr.2)-vindende avlshingst Es Que Love, der akkurat som Nina Falck og Gert Larsens nyindkøb er efter Clodovil.

Brimbelle fik sit første afkom tidligere i år, en hingst efter Coolmores Saxon Warrior (Deep Impact). Netop dette føl blev så sent som i går solgt for 31,000 euro i ringen på Arqana.

Brimbelle har terminsdato den 26. februar.


Vadirima blev købt for 11,000 euro i fol ved Dream Ahead. Hun skal fortsætte avlskarrieren på Stutteri Hjortebo.

Senere på mandagen købte Morten Buskop lot 633, den 9-årige Selkirk-datter Vadirima, for 11,000 euro.

“Hun er købt som en gave til min hustru, Iben, og skal hjem til Stutteri Hjortebo”, beretter agenten.

Vadirima har startet placeret som 3-årig og er mor til den schweiziske 1000 Guineas-vinder Valrose (Kodiac). Derudover har hun en 3-årig hoppe efter Gleneagles og en endnu ustartet 2-årig Intello-datter med navnet Valmorel, der er i træning i Frankrig.

I år har hun fået et hingstføl efter Toronado og hun blev solgt i fol ved Prix Morny (Gr.1)-vinderen Dream Ahead (Diktat).

Vadirima er ud af den vindende Peintre Celebre-hoppe Vadiya, som igen er halvsøster til Prix Saint-Alary (Gr.1)-vinderne Vadawina (Unfuwan) og Vazira (Sea The Stars).


 

Buskops tredje handel denne mandag i Deauville var et mørkebrunt hoppeføl fra 28. april efter Prix Jacques le Marois (Gr.1)-vinderen Al Wukair (Dream Ahead) og ud af den firedobbelte vinder Money Time (Arch).

Buskop købte også Money Times føl på samme auktion i fjor, en hingst efter Zarak (Dubawi), der nu er videresolgt til danske Miga Horses og er gået i træning hos Niels Petersen på Øvrevoll.

“Dette føl er dog tiltænkt en fremtid i Frankrig, og han er købt på vegne af et fransk konsortium. Storebroderen Ilza’Eem tegner lovende i England, og forhåbentlig kan dette vise sig at være et nyt godt pinhook”, siger Morten Buskop, der købte hingstføllet for 40,000 euro.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder