fbpx

65,000 guineas for Chess Racings Sing A Rainbow

Benny Andersson har igennem tiden holdt godt fast på sin hoppelinje, der udspringer fra den franske Listed-vinder Mondschein, men tirsdag blev både Sing A Rainbow og Zagharit sendt gennem ringen på Tattersalls December Mare Sale i Newmarket.


Chess Racings Sing A Rainbow (Frankel) blev solgt for 65,000 guineas i fol ved Sea The Moon.

Den 5-årige Frankel-datter Sing A Rainbow, der var vinder som 3-årig i England og i fjor bl.a. var anden i Sceptre Stakes på Klampenborg, blev tidligere på året bedækket ved Lanwades Studs Sea The Moon (Sea The Stars).

Sing A Rainbow er det første afkom ud af Chess Racings Gruppe-3-vinder og Gruppe-1-placerede Beatrice Aurore (Danehill Dancer), men hun nåede aldrig i nærheden af de samme højder som hverken moderen eller lillesøsteren Lavender’s Blue (Sea The Stars), som i fjor vandt Atalanta Stakes (Gr.3) på Sandown og bl.a. var fjerde i Sun Chariot Stakes (Gr.1) i Newmarket.

Hammerslaget endte på 65,000 guineas for Sing A Rainbow, der blev købt af Paul Willetts Bloodstock.


Dette foto af Mondschein i glas og ramme er det eneste "galopfoto" Benny Andersson har hængende i hjemmet.
Dette foto af Mondschein i glas og ramme er det eneste “galopfoto” Benny Andersson har hængende i sit hjem. Copyright Filip Zwicky Agency.

Sing A Rainbows mormor, Mondschein (Rainbow Quest), blev udover Beatrice Aurore også mor til den danske Derby-, St. Leger og Listed-vinder Sibelius (Night Shift) og Listed-vinderne Ray (Rock Of Gibraltar) og Vigelegere (Be My Chief).

Vigelegere/Mark Larsen på vej mod sejren i Golden Mile (L) 2007. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Vigelegere med Mark Larsen på vej mod sejren i Klampenborgs Golden Mile (L) 2007. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Vigelegere fik en fantastisk karriere avlen som mor til de klassiske vindere Sergel (Archipenko) og Inaya (High Chaparral), samt til den danske Oaks-2’er Zagharit (Sir Percy).

Netop Zagharit var ligesom Sing A Rainbow i ringen tirsdag eftermiddag i Newmarket, og hun blev solgt for 10,000 guineas til Midland Equine.

Zagharit aflægger maidentitlen for Nelson De Souza. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Zagharit aflægger maidentitlen på Jägersro for Nelson De Souza. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Zagharit blev solgt i fol ved Juddmonte Farms’ Breeders’ Cup Mile (Gr.1)-vinder og førsteårgangshingst Expert Eye (Acclamation), og hun venter sit første føl i begyndelsen af februar.

Jessica Long og Benny Andersson modtager Inaya efter sejren i Mingun Fawzia Stakes. Foto: Burt Seeger.
Jessica Long og Benny Andersson modtager Inaya efter sejren i Mingun Fawzia Stakes. Foto: Burt Seeger.

Selv efter salget af de to ifolede hopper holder Chess Racing fortsat avlssatsningen i gang. Den danske Oaks-, St. Leger- og Breeders’ Cup-vinder Inaya har i år haft sit første afkom til start i form af Jessica Longs 2-årige Or Harry (Lawman), der var anden i et maidenløb på Jägersro den 12. november.

Inaya fik i februar sit andet føl, en engelskfødt søn af den Gruppe-1-vindende sprinter Starspangledbanner (Choisir).

Ray med Kevin Stott i sadlen samt ægteparret Jessica og Padraig Long ved siden efter sejren i Bloomers’ Vase (L) på Bro Park. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Også Bloomers’ Vase (L)-vinderen Ray, der er halvsøster til Sibelius, Vigelegere og Beatrice Aurore, har indledt sin karriere i avlen og fik i 2019 et hingstføl (som nu er vallak, red.) efter The Gurkha (Galileo), og tidligere i år fik hun et svenskfødt hingstføl efter Sea The Moon.

Beatrice Aurore er i tillæg endnu en forholdsvis ung avlshoppe, og når hendes Gruppe-3-vindende datter Lavender’s Blue en dag afslutter sin løbskarriere, vil det være en overraskelse, hvis ikke Benny Andersson også fortsætter med en fjerde generation af sin umådeligt succesrige hoppelinje.


Sing A Rainbows afstamning, december 2020, rummer en del velkendte navne:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top