fbpx

55 års avlshistorie bag 2-årsvinder for Kirsten Rausing

Mandag eftermiddag debuterede Bobby’s Kitten-datteren Melodramatica med en sikker sejr i et 2-årsløb over 1400 meter på Lingfield. Melodramatica er ejet og opdrættet af Kirsten Rausing, der købte hoppens tip-tip-oldemor i 1966.


Kirsten Rausing. Foto: Lanwades Stud.
Kirsten Rausing. Foto: Lanwades Stud.

“Jeg var på December Sale i Newmarket i 1966 – som en noget mindreårig gæst – og købte for den dengang for mig fyrstelige sum af 1,200 guineas hoppen Actress“, fortæller Kirsten Rausing.

Actress, der var efter Boticelli, blev importeret hjem til Sverige og fik stor succes i avlen.

“I 1973 blev hendes svenskopdrættede datter Highlight 2-årschampion i Skandinavien for sin faste jockey Rae Guest, der red for sin træner-onkel Nelson Guest”, erindrer Kirsten, der valgte at beholde Highlight som avlshoppe.

Som 5-årig folede Highlight Relko-datteren Reflected Glory, som siden fulgte med Kirsten Rausing til England og i 1993 fik datteren Miss Prism efter Lanwades-avlshingsten Niniski (Nijinsky).

Miss Prism blev i 2008 mor til Memory Lane (With Approval), og netop Memory Lane er mor til mandagens 2-årsvinder, som også er efter en Lanwades-hingst i form af Bobby’s Kitten (Kitten’s Joy).

Og for at binde sløjfe på historien, trænes Melodramatica af – Rae Guest.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder