fbpx

50 år i dag: Tillykke, Jacob!

I 1986 fik han i alder af bare 14 år dispensation til at ride sit første løb som amatørrytter, og siden har han faktisk ikke set sig tilbage. Med mindre han har været ovenud sejrssikker og langt foran de andre. I dag fylder Jacob Johansen 50 år.


Brown Ale vinder Dansk Derby 1998 med Jacob Johansen i sadlen. Det er snart 24 år siden, men Jacob Johansen er still going strong.

Jacob har igennem adskillige år haft bopæl i Malmö og fast base på Jägersro, hvor samarbejdet med Lennart J:r Reuterskiöld har bragt utallige storløbstriumfer. Der mangler dog én, og det er Svenskt Derby.

I fjor var han slået med det mindst mulige i opgøret på ryggen af Wolfof Vancouver, året forinden var han også nummer to med Yoker. Andenpladser er det også blevet til med Barade i 2018 og i 1998 med Brown Ale.

Til gengæld har Jacob vundet Dansk Derby to gange – med Wido Neuroths førnævnte Brown Ale i 1998 og igen med Bent Olsen-trænede Master Kid i 2008. Også Norsk Derby vandt Jacob med Brown Ale og igen i 2013 med Rune Haugen-trænede Probably.

GalopSport ønsker et stort, hjerteligt tillykke med 50-årsdagen.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen