fbpx

3-årige Drumroll – Saxon Warriors helbror – tiltrak sig stor opmærksomhed

Derbyhestene var naturligvis i fokus under Morgengaloppen i Klampenborg, men stor opmærksomhed var der – og med rette – også omkring det helt nye bekendtskab Drumroll, som Flemming Velin sendte ud på græsset sammen med de ældre elitenavne Unconquerable og Vatican City.


Flemming Velins Pokalløbs-trio Unconquerable (nærmest), Vatican City (i midten) og nyimporterede Drumroll. Foto: Burt Seeger.

3-årige Drumroll (Deep Impact) er nemlig helbror til Coolmores 2000 Guineas (Gr.1)- og Racing Post Trophy (Gr.1)-vindende avlshingst Saxon Warrior, som i dag står til en bedækningstakst på 35,000 euro i Irland, og som med sin første årgang bl.a. er far til Breeders’ Cup Juvenile Turf (Gr.1)-vinderen Victoria Road.

På trods af kun fire karrierestarter bag sig mangler Drumroll heller ikke meritter.

Aidan O’Brien startede ham ikke som 2-årig, men hingsten fik debut i slutningen af marts og vandt let over 1600 meter på Navan, og godt en måned senere fulgte han op med en andenplads i Listed-opgøret Tetrarch Stakes bag Europas bedste 3-årige miler i år, staldkammeraten Paddington (Siyouni).

Den 28. maj fik Drumroll tildelt sejren i voldgiften i Gruppe-3-opgøret Gallinule Stakes på The Curragh. Hér var han i flere omgange på vej forbi Teutates (Churchill), men blev igen og igen generet. Efter at være blevet slået med kort hoved på målstregen, endte han fortjent som vinder i voldgiften.

Den 22. juni gjorde Drumroll sin sidste start for Aidan O’Brien og Coolmore-teamet. Scenen var Royal Ascot, og hingsten var slået med lidt over tre længder af Waipiro (Australia) i Hampton Court Stakes (Gr.3) over 2000 meter. Han var dog ikke mere end et kort hoved fra tredjepladsen.

Unconquerable (nærmest), Vatican City (i midten) og Drumroll med Per-Anders Gråberg i gul hue længst væk. Foto: Burt Seeger.

Flemming Velin har dermed overtaget endnu en hingst med tårnhøj klasse og en afstamning der kunne placere hingsten på ethvert internationalt topstutteri.

I øvrigt ligesom Vatican City (Galileo), der er helbror til Coolmores Gleneagles, og som Drumroll galopperede hoved-ved-hoved med på Klampenborgs græs mandag morgen.

På lørdag får Drumroll sin skandinaviske debut, når han med 3,5 kilo mindre på ryggen end sine ældre konkurrenter starter i Wentworth Det 122. Pokalløb (L) over 1800 meter. Her skal han netop møde Vatican City og Unconquerable (Churchill), som han arbejdede med i morges.

Drumroll og Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger.

De øvrige konkurrenter i Derbydagens eneste Black Type-opgør tæller Good Fortune (Appel Au Maitre), Charming Knight (Decorated Knight), Quebello (Sea The Moon), White Heart (Camelot), Tuwaiq (Elzaam) og No Short Cuts (Will Take Charge).

Per-Anders Gråberg, som var i bøjlerne på Drumroll mandag morgen, er igen i sadlen på hingsten i weekenden. Desuden har Velin booket Jacob Johansen til at ride Vatican City og staldjockey Stephan Heiler til Unconquerable.


Herunder ses de tre heste arbejde side om side på Klampenborg. Drumroll er nærmest kameraet med Vatican City og Unconquerable indvendigt for sig.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top