fbpx

“Faktisk tror jeg han er bedre på 3000 meter”

Tre af deltagerne i kommende søndags Hellerup Finans Dansk Derby har fælles opdrætter i Stutteri Hjortebo. Trioen Land’s End, Sådan og Whatsinitforme. 


”Det er vi naturligvis glade for – selvom vi savner Stinger i feltet”, fortæller Søren Hjorth Jensen fra Stutteri Hjortebo.

Stutteri Hjortebo-opdrættede Stinger overvintrede som favorit til Dansk Derby efter sejren i Vinterfavoritternes Ærespærmie, men den Hanne Bechmann-trænede hest har grundet en skade slet ikke startet i år.


3000 meter bedre end 2400

”Jeg er sikkert på. at Sådan står distancen. Faktisk tror jeg, at han er bedre på 3000 meter end Derbyets 2400 meter”, mener Søren Hjorth Jensen.

Samtlige moderens fire startende afkom er vindere, med tilsammen 11 sejre og indtjente 1.188.635 kroner.

Sådans stærke helbror, Call Of Duty, er vinder af Dansk St. Leger og har hidtil indløbet 658.169 kroner.


Guineas-vinderen svær at bedømme

”Land’s End er svær at bedømme over 2400 meter”, fortsætter Søren Hjorth Jensen. “Han har som længst løbet 1600 meter. Han har klasse, men står han hjem? – Jeg kan ikke vurdere det”, erkender opdrætteren.

Land’s End har kun løbet en enkelt gang i år, da han vandt Dansk 2000 Guineas i hænderne på Rafael Schistl, der igen er hestens makker på søndag. En enorm trænerpræstation af Francisco Castro.


Helbror til Whistler

”Whatsinitforme har vi altid haft store forhåbninger til”, siger Søren Hjorth Jensen. Han aflagde maidentitlen forrige måned, men var herefter uplaceret i både Jyllandsløbet og senest i Derby Trial Stakes.

”Han er helbror til Whistler, som har vundet både Svenskt Oaks og Dansk Breeders’ Cup og tjent over en million”, fortæller Søren Hjorth Jensen. Whistler blev selv nummer fem i Dansk Derby forrige år, ikke langt foran Call Of Duty.

”Det virker på mig som om, at Niels Petersens heste er på vej frem igen”, vurderer Søren Hjorth Jensen, som jagter sin fjerde derbysejr til stutteriet i Bjerringbro.


“Kun få troede på Algol”

De to første kom bag på det spillende publikum, begge til over 20 gange pengene! ”Kun få troede på Algol i 1990″, erindrer Søren Hjorth Jensen. Dens staldkammerat Mr. Loophole var storfavorit, men han klarede ikke Derbydistancen.

Frank Stewart-trænede Algol blev redet til sejr af Walter Buick, far til stjernejockeyen William Buick, som i år har vundet både Irish Derby og Dubai World Cup, samt været anden i Epsom Derby.

Det stod heller ikke skrevet i stjernerne, at Stutteri Hjortebo skulle stå med derbypokalen i favnen i 2008, men Bent Olsen-trænede Master Kid trodsede skeptikerne.

”Det var en glædelig overraskelse”, husker Søren Hjorth Jensen. Jacob Johansen sad på ryggen af 20-oddseren, som bare efterlod Carpe Diem og de øvrige konkurrenter i respektfuld afstand.

Der var derimod ingen odds i totoen at hente på stutteriets tredje sejr i Dansk Derby i 2010.

Nok var Sir Henry først over stregen, men Academy Award-sønnen blev deklasseret på dagen, og så var det Diamools tilhængere i spillet, som fik valuta ved kasse ét. Overvoldgiften så imidlertid anderledes på tingene, og omstøbte kendelsen, og så var derbysejren et faktum.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top